2022'de Denim Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik – Sourcing Journal

2023-01-06 17:32:13 By : Ms. Mary Guo

Sürdürülebilirlik, yine denim tedarik zincirinde yılın en çok kullanılan moda kelimesi oldu.

Bununla birlikte, son zamanlarda yapılan iki araştırma, modanın sürdürülebilirlik iddialarının dolambaçlı olduğunu, tek bir küresel standarda umutsuzca ihtiyaç duyduğunu ve gerçekte olduğundan daha iyi görünmek için kolayca manipüle edilebildiğini ortaya koydu.Sonra belki de en büyük şok edici şey oldu: birçok marka daha önce kanıtlanmış zararlı çevresel ve sosyal uygulamalara geri döndü. Spunlace Nonwoven İşlemi

2022'de Denim Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik – Sourcing Journal

Kasım ayında, küresel savunuculuk grubu Remake dünyanın en büyük 58 moda, lüks ve büyük kutu perakende oyuncusu hakkında bir değerlendirme yayınladı ve açık açık şunları söyledi: ve yeni koleksiyonların sürekli çalkalanması.

Aynı ay, kot endüstrisi gözlemcisi Transformers Foundation, tedarik zincirinde kimyasal denetimin etkisizliğine ilişkin bir rapor yayınladı.Dünya çapında tek bir kılavuzun olmamasının, zararlı kimyasalların endüstri tarafından kullanılmaya devam etmesine izin verdiğini ve büyük bir değişikliğe şiddetle ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı.

Bu aksiliklere rağmen 2022 yılında sürdürülebilirlik alanında gözle görülür ve somut ilerlemeler kaydedilerek sevilen mavi kumaşın üretimi ve satışı her zamankinden daha yeşil hale geldi.

Elyaflarla İlgili Hikaye İş Dünyası EY Danışmanları, ESG'yi Üstlenin, Yeşil için İş Gerekçesi Oluşturun

Perakende analitik firması Edited tarafından hazırlanan bir rapor, denim üreticilerinin geleneksel pamuk liflerini diğer doğal alternatiflerle değiştirmeye devam ettiğini gösterdi.Pamuk, denim için bir numaralı tercih edilen elyaf olmaya devam etse de, organik pamuk yıldan yıla yüzde 17, geri dönüştürülmüş pamuk yüzde 125 ve kenevir ve yüzde 15 artış gördü.

Ayrıca, Edited'e göre ABD ve Birleşik Krallık'taki susuz denim konseptlerinin sayısı yıldan yıla yüzde 32 arttı.

2022'de Denim Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik – Sourcing Journal

Meltblown Makine Ağustos ayında Las Vegas'ta düzenlenen Sourcing at Magic ticaret fuarında ve Kasım ayında Milano'da düzenlenen Denim Première Vision'da sürdürülebilir elyaflar ana ilgi konusu oldu.İkincisinde tanıtılan birçok yenilik arasında Isko'nun Ctrl+Z'si vardı;